Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Krisberedskapsvecka

Idag startar Krisberedskapsveckan. En vecka där vi sätter fokus på vad du kan göra för att höja din beredskap.

Föreläsning - klarar du 72 timmar?

Torsdag 11 maj håller Civilförsvarsförbundet en föreläsning om hur du kan stärka din beredskap, till exempel vid ett stort elavbrott, förorenat vatten eller en storm. Du får kunskap om hur du själv kan hantera konsekvenserna av en kris och vad kommunen gör i en sådan situation. Välkomna!
Föreläsningen är kl. 17-18 i samlingssalen på Oxelgården, Fjugesta. Fri entré. 
Läs mer om föreläsningen 72 timmar.

Grundutbildning Frivilliga resursgruppen

13 och 14 maj har frivilliga resursgruppen sin grundutbildning och det finns några platser kvar. Missade du möjligheten att vara med på våra informations- och rekryteringsmöten tidigare i år så hör av dig till säkerhetsstrateg Harmen Rebel via kommunens växel 0585-487 00. 
Läs mer om frivilliga resursgruppen.

Krisberedskapsveckan

Krisberedskapsveckan arrangeras för första gången i år och initiativtagare är Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, MSB. Krisberedskapsveckan går ut på att förbättra människors riskmedvetenhet och att fler ska veta hur de kan förbereda sig för att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.
Alla länets kommuner är med i Krisberedskapsveckan och på Länsstryrelsens webbplats kan du se det samlade utbudet av aktiviteter under veckan.


 

Frivilliga resursgruppen startas under 2017.

Senast publicerad: 2017-05-08