Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

Birgitta Olsson har gjort årets frivilliginsats

Priset Årets frivilliginsats 2016 tilldelas Birgitta Olsson för sitt arbete med kommunens seniorer. Prissumman på 10 000 kronor ska komma kommunens seniorer till godo.

Idag delade vård- och omsorgsnämndens ordförande Henrik Hult ut priset Året frivilliginsats. Priset tilldelades Birgitta Olsson och prissumman på 10 000 kronor tillfaller inte pristagaren personligt utan ska tillfalla ett lokalt ändamål som riktar sig till kommunens seniorer.

Motivering

Birgitta Olsson nominerades till priset med motiveringen:

Birgitta Olsson, pristagare, sitter till bords med tre representanter från Lekebergs kommun.

Birgitta Olsson har träget under många år gjort en stor frivilliginsats för de äldre i kommunen. Det finns tre daglediggrupper i kommunen, i Mullhyttan, Fjugesta och Hidinge. Hon finns alltid till hands och hjälper till med förberedelser, bakning, dukning, servering och efterarbete. Hon utstrålar värme och vänlighet och är mån om alla som kommer. Aldrig någonsin talar hon om det hon gör, och nu tycker jag det är dags att hon får ett fint bevis på sitt osjälviska arbete, att hon lyfts fram i ljuset.

Priset Årets frivilliginsats

2012 instiftade vård- och omsorgsnämnden priset "Årets frivilliginsats", ett pris för årets frivilliginsats riktad mot Lekebergs seniorer. Priset delas ut till en person eller organisation som särskilt bidragit till ett levande utbud av meningsfulla aktiviteter för seniorer i Lekebergs kommun. Allmänheten nominerar kandidater och Vård- och omsorgsnämnden utser pristagare. Priset delas ut en gång per år.


Senast publicerad: 2016-10-31