Lekebergs kommun
Lekebergs kommun

LekebergsBostäder

Förvaltning: 0585-487 19

Uthyrning: 0585-487 09

Fax: 0585-488 92

E-post: lebo@lekeberg.se

Adress:

Bangatan 7
716 31 Fjugesta

Öppettider:

mån-fre 8.30-15.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Bostadsanmälan

Lite förändringar av LekebergsBostäders kösystem

Vår bostadskö gäller men det räcker inte bara med att stå i vår kö för att få en lägenhet, utan du måste själv aktivt söka de lediga objekt som ligger på vår hemsida.

När Lekebergsbostäder får en ledig lägenhet, läggs den ut på vår hemsida. Objektet ligger ute 7dagar. Är man intresserad av en lägenhet fyller man i intresseanmälan via den länk som finns under varje ledigt objekt.

Efter 7 dagar går vi igenom samtliga intresseanmälningar och erbjuder visning till de 5, som står först i vår bostadskö. Möjlighet finns då att gå och titta på lägenheten. Normalt visas lägenheten av den avflyttande hyresgästen. Det är viktigt att så snart som möjligt kontakta denne för att bestämma tid för visning. Kontaktuppgifter finns i erbjudandet du får.

Svar ska sedan lämnas via e-post eller per telefon till LekebergsBostäder. Ett uteblivet svar räknas som ett nej. Notera dock att du måste svara inom angiven svarstid även om du tänkt tacka nej, för att inte tas bort ur kölistan. Tackar du nej, efter att ha erbjudits visning till tre olika lägenheter, inom en 6 månaders period, så hamnar du sist i kön.

Om samtliga fem som fått erbjudande i första omgången tackar nej skickas nya erbjudanden ut till ytterligare fem personer. Detta inträffar sällan men kan innebära att ett erbjudande dyker upp flera
veckor efter sista bokningsdagen.

Den med bäst köplats som svarar ja inom angiven tid går vidare.

Av administrativa själ är det är endast de 5 som får erbjudande om visning, som får ett svar på hur det gått. De som inte hört något inom 14 dagar efter att objektet tagits bort från hemsidan kan utgå ifrån att de inte får något erbjudande.

Innan kontraktet skrivs tas kreditupplysning på blivande hyresgästen. Nödvändiga uppgifter kan behöva hämtas in från bland annat Kronofogdemyndigheten, arbetsgivare och tidigare hyresvärd. LekebergsBostäder har rätten att göra den slutliga bedömningen om hyresavtal ska tecknas.

Tackar du ja till ett erbjudande avslutas din aktuella köplats. Vill du sedan byta lägenhet måste du återigen ställa dig i vår kö.

Om du får lägenhet

När du skriver under kontraktet ska du ha en hemförsäkring för lägenheten.

Nycklarna till lägenheten hämtas på LekebergsBostäders kontor enligt överenskommelse.

Inflyttning gäller från och med klockan 12:00 den dag som anges i kontraktet. Om dagen infaller på en lördag eller helgdag så gäller kontraktet från klockan 12:00 första vardagen i månaden.


Kösystem seniorboende 55+
Här utgår LekebergsBostäder AB endast från den bostadskö som finns när en lägenhet blir ledig. Detta gäller våra seniorlägenheter på Östra Långgatan 10 och Fjugesta Letstigen 16 i Fjugesta samt Furuvägen 10 i Mullhyttan. (Dessa lägenheter läggs INTE ut på hemsidan).

För frågor hör vänligen av er till Maritha Jidemyr på telefon 0585-487 09 eller via e-post till lebo@lekeberg.se

Du som är intresserad är välkommen att fylla i ansökan nedan eller skriva ut blanketten, fylla i den och posta den till Lekebergs Bostäder, Bangatan 7, 716 81 Fjugesta.

Ansökan att skriva ut och postaPDF

Bostadsansökan

Personuppgifter sökande *
User information

Personuppgifter medsökande
User information

Önskat område Fjugesta
Multiple selection
Önskat område Mullhyttan
Multiple selection


Önskat område 55+
Multiple selectionÖnskat antal rum
Multiple selection
Övriga önskemål
Multiple selection


Jag/vi godkänner att hyresvärd begär erfoderlig kreditupplysning *

Jag/vi godkänner att mina/våra uppgifter behandlas i enlighet med personuppgiftslagen *